היציאה מהשגרה בקיץ כמעט תמיד עולה לילדנו בעליה במשקל. ההסברים פשוטים: התזוזה יורדת לאפס, אכילה לא מבוקרת בשעות לא סדירות, וריבוי לילות לבנים…. אבל (!) החופש הגדול לא חייב להיות תירוץ ליציאה ממסגרת ושגרה בריאה. אמנם התקופה יותר מאתגרת והגבולות נמתחים אבל עם שמירה על כללים וטיפים פשוטים, אפשר בהחלט לעבור אותה בשלום ועם מינימום נזקים…

מספר כללים פשוטים להתנהלות חכמה במהלך החופש הגדול(חשוב לזכור שאין מושלם ואל תתייאשו גם אם רוב הזמן זה נכשל, ההתמדה משתלמת):

  1. אנשים (וילדים) צריכים מסגרת – דברו על זה מראש, תאמו ציפיות, ותגיעו לפחות חיכוכים (השתדלו לא להעיר בזמן אמת, ברור שזה לא פשוט, נסו לשוחח על הדברים בשיחה רגועה – זה הרבה יותר אפקטיבי)
  2. התאמת הבית לשגרה החדשה – הילדים קמים מאוחר. הרגילו אותם לקחת ארוחה קלה כדי ש"יתיישרו" עד הצהרים. תנו להם לבחור פרי, אגוזים למינהם, טוסט מלחם מלא או מוזלי עם פירות טריים, העיקר שתהיה מנה קטנה וזמינה.
  3. הנגשת מזון בריא יותר – מקמו פירות וירקות מוכנים לאכילה במדף העליון במקרר (עגבניות שרי, מלפפונים קטנים ופלפלונים) ושטופים מראש, יוגורטים, תבשיל איכותי שרק צריך לחמם (ראו מתכון מצורף) ואילו את הקינוחים, הרטבים והמיצים, דגני בוקר, עוגיות וחטיפים במדפים התחתונים ומאחור או בארונות סגורים. לא תאמינו עד כמה הזמינות תקבע מה ננשנש יותר או פחות…
  4. אכלו ביחד – השגרה והדוגמא האישית שלנו עוזרת לילדים לשמור על מסגרת, הקפידו לתכנן ולקבוע מראש אכילה עם הילדים לפחות פעם ביום. אפשר בהחלט להתפנק על ארוחת ערב פיצה או פנקייקים פעם – פעמיים בשבוע כשיוצאים לבילוי משפחתי
  5. נטרלו הסחות דעת בזמן האכילה – חנכו לעצירת כל פעילות לצורך אכילה, כולל צפייה בטלוויזיה או טלפון, המחקרים מראים שאין ריכוז באכילה, תחושת השובע לא מסונכרנת עם הרעב האמיתי והתוצאה אכילה מוגברת או מופחתת מדי.
  6. תזמו פינוקים בריאים – גלידות, ארטיקים ושיקים (לפני שהם יבקשו ג'אנק) – עודדו אותם להכין גלידות טבעיות על בסיס פירות- חתכו והקפיאו בשקיות אטומות בננה, אפרסק, משמש, מלון, אננס, תמרים (יש גם סנפרוסט מוכן), הכניסו לבלנדר עם מעט חלב או יוגורט ויש לכם גלידה מרעננת. תוכלו גם להקפיא דובדבנים וענבים (במנות אישיות) כחטיף מרענן בקיץ
  7. הגבילו זמן מסך – הגדירו לילדים טווח שעות צפייה יומי מראש. הסחת הדעת לשעות כה ארוכות מגבירה נשנושים או אכילת בולמוס. תנו להם משימות לשאר היום. ללא תיאום ציפיות הם יתקעו מול המסך ואתם הולכים ותכעסו עליהם…
  8. חופשה פעילה – אל תוציאו אותם משגרת כושר. יש היום יותר ויותר קבוצות כושר לילדים, לפי גילאים, הפועלות גם בקיץ, תוך שימת דגש על כללי אימון בעונה החמה. יוצאים לנופש? בחרו באופציה המשלבת פעילות (במים או ביבשה). עשו מנוי לבריכה, רשמו לקייטנות לפי הגיל (יש גם מסגרות לגדולים) ודאגו לכמה שיותר פעילות מחוץ לבית
  9. שינה – באופן טבעי הילדים הולכים לישון מאוחר מהרגיל בחופשת הקיץ. שינה פחותה מדי והפרעה קיצונית לשעון הביולוגי עלולות לגרור הפרעות התפתחותיות ועודף משקל. דברו על מסגרת, הנחו אותם לפחות ל 9 שעות שינה בממוצע (10 הקטנים, 8 הגדולים)

ולסיום מתכון מקסים לארוחת בוקר עשירה בחלבון ובפחמימה מורכבת:

פריטטת בטטה שניתן להכין מראש ולחמם לפי הצורך:

  • 3 ביצים
  • 1 בטטה קטנה
  • מלח ופלפל

שוטפים הבטטה, מרככים במיקרו כ- 6 דקות. מקלפים ומועכים לפירה. טורפים הביצים מוסיפים הבטטה המעוכה והתבלינים ומטגנים במעט שמן או זיתולה (זית וקנולה).

הערות: ניתן להחליף את הבטטה ב- 2 זוקיני (לא קישואים בגלל המים. במקרה הזה המתכון כמעט נטול פחמימה), ניתן לשדרג עם בצל קצוץ (מוסיפים אותו לבלילה לפני הטיגון), פטריות, עשבי תיבול, גבינות רזות וכו'

 

קיץ נעים:)

print

השארת תגובה