מרכיבים:

1 שקית (400 גרם) פולי סויה (אדממה), קלופים
מיץ מלימון שלם
מלח גס
צרור בצל ירוק, קצוץ
חצי כוס עשבי תיבול שאוהבים (פטרוזיליה/כוסברה/נענע/שמיר)
2 שיני שום, קצוצות גס
2 ביצים
1/3 כוס קוואקר
מעט מלח
תרסיס שמן

אופן ההכנה:
1. חולטים את פולי הסויה לפי הוראות יצרן. מסננים, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומלח גס, מצננים.

2. מעבירים למעבד מזון (ללא הנוזלים). מוסיפים בצל ירוק , עשבי תיבול הירק ושום ומעבדים לתערובת אחידה

3. מוסיפים ביצים, קוואקר, מלח ופלפל (לפי טעם) ומערבבים היטב בכף עץ

4. יוצרים 10 לביבות בעזרת כף ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות לכ 12 דק עד הזהבה

מגישים לצד סלט ירקות קצוץ, גבינה / יוגורט או טחינה

ערכים תזונתיים למנה (2 לביבות):
150 קקל
1 מנת חלבון
3/4 מנת פחמימה

לגרסה טבעונית מחליפים ביצים בעוד רבע כוס קאווקר (סהכ חצי כוס קאווקר), מושרית ברבע כוס מים חמים לקבלת דייסה (זה ישמש "דבק" במקום הביצה)

ערכים תזונתיים למנה (2 לביבות):
120 קקל
1 מנת חלבון
1/2 מנת פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה