חיפוש

סביח בריא ומועשר חלבון

5 ביצים קשות
1 חציל פרוס וקלוי (בהכנה מוקדמת)
3 מלפפונים חמוצים
2 עגבניות
חצי בצל סגול
פלפל חריף (אופציונאלי)
5 פיתות כוסמין עד 99 קק"ל
5 כפות טחיני PRO מוכן, מועשר בתוספת יוגורט 20 גר' חלבון
מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. מכינים את החציל – חותכים לפרוסות, מרססים במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות, עד השחמה
  2. מכינים טחינה – מערבבים כשתי כפות טחיני PRO (טחינה גולמית עשירה בחלבון) עם מעט מים קרים ומיץ מלימון שלם, ממליחים ומוסיפים 2 כפות יוגורט מועשר חלבון, מערבבים עד לקבלת מרקם משחתי
  3. פורסים ביציים קשות, עגבניות, מלפפונים חמוצים, בצל סגול ופלפל חריף לפרוסות דקות
  4. מרכיבים – פותחים את הפיתה, מורחים כף טחינה, מוסיפים 1-2 פרוסות חציל, ביצה קשה אחת, חתוכה לפרוסות וירקות טריים

מגישים עטוף בנייר ונהנים:)

ערכים תזונתיים למנה (פיתה אחת גדושה בכל הטוב שבפנים):

260 קק"ל
1 מנת חלבון
1/2 מנת ירק
1.25 מנות פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

More like this…

מהו תזמון האכילה האידאלי לשיפור הבריאות והרכב הגוף עפ"י השעון הביולוגי?

מיתוס ה- BMI, "היום שהיה" ערוץ 10

האם היה שווה להקריב את גופי למדע במשך 4 חודשים ?