150 גרם טונה אדומה (טריה או קפואה)
2 פטריות שמפיניון

2 כפות סויה
כף מירין
רבע כפית שמן שומשום
פלפל צילי גרוס לפי הטעם
פלפל גרוס
מערבבים ומשרים את הדג והפטריות בחצי מכמות המרינדה

לסלט:
חופן עלי רוקט
חופן עלי חסה
חופן שעועית ירוקה חלוטה
1 מלפפון חתוך לרצועות
5 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
חצי כוס אטריות שעועית או אטריות אורז חלוטות
1 ביצה קשה במידת עשיה מדיום, חתוכה לחצי
מעט כוסברה קצוצה או עירית לקישוט (אם אוהבים)

מערבבים את הירקות והאטריות, מוסיפים את הרוטב שנשאר מהמרינדה ומניחים בצד
צורבים את הפטריות על מחבת מחוממת עם תרסיס שמן זית
צורבים את הדג על אותו מחבת מספר דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב (נשאר בדרגת עשיה מדיום – רר מבפנים)

מרכיבים את המנה:
מוסיפים את הפטריות לסלט
מניחים את הביצה על הסלט
פורסים את הדג ומניחים על הסלט

ערכים למנה:
570 קק"ל
3 מנות חלבון
1 מנת פחמימה
3 מנות ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה