מרכיבים:
10 יחידות

10 דפי אורז
רבע כרוב סגול קצוץ דק (אפשר כוס משקית של שטראוס)
רבע כרוב לבן קצוץ דק (אפשר כוס משקית של שטראוס)
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1-2 פלפלים בצבעים שונים חתוך לרצועות דקות (לא חובה)
נבטים סיניים
3 כפות סויה מופחתת נתרן
מלח ופלפל
מעט שמן שומשום
שומשום קלוי
300 גרם טופו קשה פרוס דק או חזה עוף צרוב על מחבת פסים (מושרים מראש ב-2 כפות סויה, מעט שמן שומשום)
פלפל שחור ומלח.
כוס בצל ירוק קצוץ
חצי צרור כוסברה מופרדת מהגבעולים (לא חובה)

אופן הכנה:
מחממים מחבת (או ווק) עם תרסיס שמן זית
מקפיצים הגזר עד שמתרכך מעט, מוסיפים את הכרוב ומתבלים בסויה. ממשיכים להקפיץ קלות (חשוב שהירקות ישארו פריכים). מוסיפים שומשום קלוי מעל ומניחים בצד

להרכבת המנה :
מחממים תנור ל 200 מעלות
טובלים דף אורז בקערה גדולה מלאה במים פושרים ל-10 שניות, מוציאים ופורסים אותו על מגש עבודה.
שמים מעט מהירקות המוקפצים (ללא נוזלים)
מוסיפים טופו או חזה עוף שהכנו מראש
מפזרים בצל ירוק ו/או כוסברה לפי הטעם (רצוי לא להעמיס מדי בתוספות על מנת לאפשר סגירה נוחה).
מגלגלים את הספרינג רול: מקפלים את שני צידיו (מימין ומשמאל) ורק אחר כך מגלגלים מלמטה כלפי מעלה.
מרססים בשמן זית מלמעלה ומלמטה.
אופים כ- 25 דקות עד הזהבה (ניתן להכין מראש, לשמור במקרר ולאפות בסמוך להגשה)
מגישים חם

ערכים תזונתיים למנה:
כ-100 קק"ל ליחידה
1/2 מנת חלבון
1/2 מנת פחמימה
1 מנת ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה