מרכיבים:
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף שמן זית או קנולה מכבישה קרה
1 כוס נבטי מש (ראה מדור בישול אורגני – הנבטה)
כוס וחצי אורז מלא
2 תפרחות ברוקולי בינוניות טריות
4 כוסות מים
1 כף גדושה של כורכום (אבקה)
1/4 כפית קארי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
לטגן בצל בסיר על אש בינונית עד שיתרכך.
להוסיף 3 וחצי כוסות מים לסיר ולהביא לרתיחה, להוסיף את הברוקולי ולכסות למשך 5 דקות.
לטחון את ה"מרק" שמתקבל בעזרת מיקסר ידני (מקל) או במעבד מזון (אפשר לחתוך את הברוקולי דק דק לפני הבישול ולוותר על הטחינה).
להוסיף את הנבטים, האורז ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש למינימום ולהוסיף את הכורכום וחצי מהקארי, להמתין 10 דקות ולהוסיף את שאר התבלינים לערבב ולכסות.
להמשיך לבשל על אש קטנטנה כ 30 דקות נוספות או עד שהוא מוכן.