מרכיבים:
מנה אחת

סיר או כלי אידוי מבמבוק
4 עלי כרוב
כוס של שעועית ירוקה טרייה (שעברה חליטה קצרה במים רותחים) או שעועית ירוקה של סנפרוסט.
כוס פרחי ברוקולי טרי / קופסת פטריות שמפיניון טריות לבנות ומוצקות / 2 זוקיני
200 גרם פילה מוסר ים
3 כפות סויה
2-3 טיפות שמן סומסום
2-3 טיפות מירין

אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר (כלי האידוי "ישב" עליו). מרפדים את כלי האידוי בכרוב לבן ומניחים את הירקות, ממליחים ומפלפלים אותם לפי הטעם, סוגרים ומניחים את כלי האידוי על הסיר עם המים הרותחים.
בינתיים ממליחים ומפלפלים את הדגים. מניחים אותם לצידי הירקות, סוחטים מעט לימון, סוגרים ומבשלים כ 12 דקות עד שהדג מבושל בפנים.
מגישים לצד רוטב שעשוי מ- 3 כפות סויה עם 2-3 טיפות שמן סומסום ומירין (כל אחד מתבל ברוטב לפי הטעם)

ערכים תזונתיים למנה:
330 קק"ל
45 גרם חלבון למנה.

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה