מרכיבים:
2 מנות

2 חזה עוף שלמים (250 גרם ליחידה)
1 בצל פרוס לחצאי טבעות
1 כוס פטריות חתוכות לפרוסות (מכל סוג שאוהבים)
2 עלי מרווה
כפית אורגנו טרי קצוץ
1 פלפל
2 בצל
1 עגבנייה
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
צ'ילי חריף
חרדל
תרסיס שמן זית

הוראות הכנה :
מאדים את הבצל ואת הפטריות על מחבת מרוסס בשמן זית (על אש קטנה), מתבלים במלח ובפלפל גרוס. ניתן להוסיף אורגנו ומרווה. מצננים.
מתבלים את העוף במלח, פלפל, פפריקה , חרדל וצ'ילי (אופציונאלי לאוהבי החריף)
חורצים פתח במרכז החזה (כמו כיס) וממלאים בתערובת הפטריות והבצל
מחממים תנור על 200 מעלות, חותכים בצל, פלפל ועגבניה לרבעים
מחממים מחבת חסינת חום (כזאת שאפשר להעביר ישר לתנור), מרססים שמן זית. מניחים את הירקות ואת חזות העוף ונותנים להם מכת חום וסגירה לכ- 5 דקות.
מפזרים מלח גס ופלפל על הירקות ומעבירים את כל המחבת לתנור לכ 20-25 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי (זהירות לא ליבש!)

ערכים תזונתיים למנה:
500 קלוריות
4 מנות חלבון
3 מנות ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print
השארת תגובה