מרכיבים:
10-12 מנות קטנות

1/3 כוס (60 גרם) טפיוקה (הגרגרים הקטנים)
2.5 כוסות (600 מ"ל) חלב מועשר חלבון (לגרסה טבעונית – חלב סויה / חלב קוקוס/ חלב שקדים)
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס דל שומן
רבע כוס סוכר/ מייפל טבעי / דבש
כפית תמצית וניל
פירות העונה – תותים/ מנגו / פסיפלורה/ פירות יער / סלט פירות
10 כוסות קינוח קטנות

אופן הכנה:
בסיר בינוני מחממים את הנוזלים, הסוכר ותמצית הוניל.
כשהתערובת רותחת מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים כ- 20-25 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם (הטפיוקה מוכנה כאשר הגרגירים שקופים לגמרי ללא נקודה לבנה במרכז)
מכבים את האש ומכינים את כלי ההגשה למילוי
מחלקים את ל-10 מנות קטנות ומעבירים למקרר להתייצבות
סמוך להגשה מוסיפים כף פירות מעל ומקשטים בעלי נענע טריים

ערכים תזונתיים למנה:
כ-120 קק"ל למנה
1/3 מנת חלבון
1/3 מנת פחמימה
1/3 מנת שומן

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה