מרכיבים:
300 גרם אגוזי לוז טבעיים (אפשר להמיר 100 גרם מתוך הכמות לאגוזי קשיו טבעיים ואז להעשיר הממרח בחלבון)
⅓ כוס קקאו איכותי
2 כפות דבש / סילאן / מייפל טבעי / 4 תמרים
1 כפית שמן קוקוס
אופן הכנה:
שלב א':
קולים את האגוזים על תבנית עם נייר אפיה בתנור מחומם ל- 180 מעלות, כ- 10-15 דקות (מומלץ לבדוק מפעם לפעם ולוודא שלא נשרפים).
מוציאים את האגוזים ומקררים מעט
משפשפים את הלוז בשתי מגבות נייר להסרת הקליפה
שלב ב׳:
טוחנים במעבד מזון את האגוזים בלבד 5-10 דקות (תלוי בחוזק המעבד) עד לקבלת מרקם משחתי
מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים שוב למרקם חלק. טעיםםםםם
ערכים תזונתיים למנה – כף שטוחה:
כ- 120 קק"ל
4.5 גרם חלבון (אם שילבנו קשיו, כמות החלבון עולה)