מרכיבים:
5 מנות

2 כפות שמן זית
2 בצלים
2 גזרים
4 כפיות פפריקה מתוקה (אפשר להמיר חלק מהכמות לפפריקה חריפה, תלוי מה אוהבים)
1 ק"ג כתף (בקר), חתוך לקוביות (נתח מספר 4)
4 שיני שום כתושות
3 כפות רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
1 כפית זרעי קימל (אופציונאלי)
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות קטנות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מאדים בצל בסיר גדול עם שמן. מוסיפים פפריקה ומערבבים. מוסיפים את הבשר, מטגנים כ-5 דקות ולא מפסיקים לערבב כדי שהפפריקה לא תיחרך ותעניק טעם מריר לתבשיל
2. מוסיפים מלח, ורסק עגבניות יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מתבלים בשום ובקימל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים (עד שהבשר מתרכך). מדי פעם בוחשים ומוסיפים נוזלים לפי הצורך
3. מוסיפים את תפוחי אדמה, הגזרים, הפלפלים והעגבניות ומממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים

ערכים תזונתיים למנה:
440 קק"ל
3 מנות חלבון
1 מנה פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print
השארת תגובה