מרכיבים:
3 מנות

600 גרם חזה עוף שלם (פרפר)
3 סלייסים של ג'ינג'ר
3 יח' שורש גלנגל
למון גראס
3 עלי כפיר ליים
2 כוכבי אניס
חצי כפית זרעי כוסברה
רבע כוס סויה
כפית שמן שומשום
כרישה
בצל לבן גדול
3 גזרים
פטריות
נבטים
כוסברה
בצל ירוק
כף רוטב דגים (לא חובה)
כוס אטריות אורז/אודון/סובה/ביצים (לא חובה)

אופן הכנה:
הכנת הציר:
מניחים בסיר את חזות העוף בשלמותם.
ממלאים את הסיר במים 2.5 ליטר , מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומרתיחים.
לאחר הרתיחה מוסיפים כרישה, בצל , גזר, סויה, שמן שומשום ורוטב דגים ונותנים למרק להתבשל כשעה.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך

הרכבת המנה:
מכינים אטריות בסיר נפרד
חותכים בצל ירוק, כוסברה, פטריות לפרוסות דקות
מוציאים את חזה העוף מהמרק לשימוש למתכון סלט עוף מלפפונים (ניתן כמובן לפרוס ולהגיש במרק)
מניחים בקערת הגשה אישית כוס אטריות מוכנות
מוזגים את הציר ואת הירקות הטריים.
אפשר להוסיף מעט פלפל צילי חריף אם אוהבים

ערכים תזונתיים למנה:
110 קק"ל למנת מרק ללא אטריות, 290 קק"ל עם אטריות
3 מנות ירק
2 מנות פחמימה למנת מרק עם אטריות

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה