מרכיבים:
10-14 קישואים חתוכים לקוביות בינוניות
1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
1 כרישה קצוצה
4 גבעולי סלרי פרוסים (גבעול ועלים)
מים לכדי כסוי
2 כפות אבקת מרק עוף (ללא מונוסודיום גלוטמט) או קארי צהוב
כורכום וכוסברה יבשה
1 שן שום כתושה אפשרי
פלפל גרוס טרי
מלח
מעט סויה (במקום חלק מהמלח)
לקישוט: חצי צרור כוסברה / שמיר קצוץ דק
אופן הכנה:
מאדים בכפית שמן ומעט מים רותחים את הבצל,
הכרישה והסלרי, עד שקיפות.
מוסיפים את שאר הירקות, הנוזלים והתבלינים
מבשלים את כל מרכיבי המרק עד לריכוך 40-50 דקות
טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם קרמי
(ניתן להעביר במסננת לקבלת מרקם חלק).
מתקנים תיבול – מלח, פלפל
ומוסיפים כוסברה / שמיר קצוצים ומגישים.
(מתכוני מרקים נוספים)
הערה:
להעשרה בחלבון, ניתן להגיש עם קוביות טופו אפויות.
(ניתן להשרות בסויה דלת נתרן, מייפל טבעי ומיץ לימון לפני אפיה)