5 ביצים קשות
1 חציל פרוס וקלוי (בהכנה מוקדמת)
3 מלפפונים חמוצים
2 עגבניות
חצי בצל סגול
פלפל חריף (אופציונאלי)
5 פיתות כוסמין עד 99 קק"ל
5 כפות טחיני PRO מוכן, מועשר בתוספת יוגורט 20 גר' חלבון
מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. מכינים את החציל – חותכים לפרוסות, מרססים במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות, עד השחמה
  2. מכינים טחינה – מערבבים כשתי כפות טחיני PRO (טחינה גולמית עשירה בחלבון) עם מעט מים קרים ומיץ מלימון שלם, ממליחים ומוסיפים 2 כפות יוגורט מועשר חלבון, מערבבים עד לקבלת מרקם משחתי
  3. פורסים ביציים קשות, עגבניות, מלפפונים חמוצים, בצל סגול ופלפל חריף לפרוסות דקות
  4. מרכיבים – פותחים את הפיתה, מורחים כף טחינה, מוסיפים 1-2 פרוסות חציל, ביצה קשה אחת, חתוכה לפרוסות וירקות טריים

מגישים עטוף בנייר ונהנים:)

ערכים תזונתיים למנה (פיתה אחת גדושה בכל הטוב שבפנים):

260 קק"ל
1 מנת חלבון
1/2 מנת ירק
1.25 מנות פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה