חיפוש

סלט בורגול וסלק אדום

מרכיבים:
3 מנות

חצי כוס בורגול גס לפני בישול ( אחרי בישול כ- כוס וחצי )
3 סלקים אדומים מבושל (אפשר לקנות אותם היום בואקום. קל ומהיר)
צרור שמיר
חופן עלי נענע
כפית שמן זית
מלח
פלפל
מעט מיץ לימון

אופן הכנה:
מבשלים את הבורגול במים רותחים עם מעט מלח (כוס מים על חצי כוס בורגול, יחס 1:2) עד שהבורגול מתרכך. מצננים לטמפרטורת החדר.
מגרדים את הסלק האדום, קוצצים את הירוקים ומערבבים עם הבורגול (חשוב שהבורגול לא יהיה חם!) .
מתבלים ומוסיפים שמן ולימון.

הערה: ניתן להגיש כתוספת לארוחה עיקרית או להוסיף גבינה בולגרית מגורדת להעשרת הסלט בחלבון ולאכול כמנה בפני עצמה.

ערכים תזונתיים למנה:
160 קק"ל למנה
2 מנות ירק
1 מנת פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

More like this…

גרנולה ביתית

גרנולה ביתית

חשיבות שתיית המים

מהי כמות הנוזלים הדרושה במהלך הצום ואיזה מלחים כדאי לצרוך?

עצות הבריאות הכי גרועות שקיבלתם אי פעם