מרכיבים:
3 מנות

חצי כוס בורגול גס לפני בישול ( אחרי בישול כ- כוס וחצי )
3 סלקים אדומים מבושל (אפשר לקנות אותם היום בואקום. קל ומהיר)
צרור שמיר
חופן עלי נענע
כפית שמן זית
מלח
פלפל
מעט מיץ לימון

אופן הכנה:
מבשלים את הבורגול במים רותחים עם מעט מלח (כוס מים על חצי כוס בורגול, יחס 1:2) עד שהבורגול מתרכך. מצננים לטמפרטורת החדר.
מגרדים את הסלק האדום, קוצצים את הירוקים ומערבבים עם הבורגול (חשוב שהבורגול לא יהיה חם!) .
מתבלים ומוסיפים שמן ולימון.

הערה: ניתן להגיש כתוספת לארוחה עיקרית או להוסיף גבינה בולגרית מגורדת להעשרת הסלט בחלבון ולאכול כמנה בפני עצמה.

ערכים תזונתיים למנה:
160 קק"ל למנה
2 מנות ירק
1 מנת פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה