מרכיבים:
2 מנות

500 גרם עלים ירוקים (חסה ערבית, סגולה, מסולסלת, עלי בייבי, בזיליקום, נבטי ברוקלי, נענע, כוסברה, עירית, טרגון, בצל ירוק)
כוס שעועית ירוקה חלוטה
חצי כוס אפונת שלג
1 פיתה עד 99 קק"ל
תרסיס שמן זית
חצי כפית זעתר
חצי כפית סומאק
רוטב:
1 כפית סומאק טחון
1 כפית מים
2 שיני שום
1 כפית מלח
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1.שוטפים ומייבשים עלים, קורעים את החסות לחתיכות ומנתקים עשבי תיבול מהגבעולים.
2.מחממים תנור ל 180 מעלות
3.מניחים חתיכות פיתה בקערה. מתיזים תרסיס שמן זית
4. מפזרים זעתר וסומאק ויוצקים מעל. מערבבים בידיים לכיסוי מעבירים לתבנית מרופדת לתנור וקולים 5 דק'. מוציאים ומצננים.
5. רוטב – מערבבים סומאק עם כפית מים ושמים בצנצנת. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומשקשקים היטב.
6. מוסיפים את קרעי הפיתה לסלט ויוצקים את הרוטב. מפזרים סומאק ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים למנה:
200 קק"ל
0.5 פחמימה
2 מנות ירק
1 מנת שומן

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה