בהשראת אפרת אנזל

מרכיבים:
4 מנות

600 גרם חזה עוף מבושל (מהמתכון מרק עוף וירקות אסייתי)
5 מלפפונים
לרוטב:
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק
מעט פלפלון צ'ילי אדום טרי, קצוץ (לפי הטעם)
2 כפות טחינה גולמית
כף סוכר חום
4 כפות סויה
1 כף מיץ לימון (ליים יעבוד מצוין)

אופן הכנה:
חותכים את חזה העוף המבושל מהמרק לחתיכות בגודל 1 ס"מ ומעבירים לקערה.
חוצים את המלפפונים ומרוקנים הליבה בעזרת כפית.
חותכים לחצאי טבעות בעובי 1/2 ס"מ בערך ומוסיפים לקערה.
שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ומשקשקים היטב. אם לא מגישים, שומרים בצד.
יוצקים רק לפני ההגשה (מהרגע שהוספתם הרוטב, הסלט מחשב קיצו לאחור:))
מספר דקות לפני ההגשה משקשקים שוב את הרוטב ויוצקים על הסלט, לספיגת טעמים.

גיוונים: ניתן להוסיף לסלט כוסברה קצוצה / בצל ירוק קצוץ / מעט סומסום לבן או שחור

ערכים תזונתיים למנה:
280 קק"ל
2 מנות חלבון
1 מנת ירק
רבע מנת שומן

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה