חיפוש

סלט מלפפונים ועוף אסייתי

בהשראת אפרת אנזל

מרכיבים:
4 מנות

600 גרם חזה עוף מבושל (מהמתכון מרק עוף וירקות אסייתי)
5 מלפפונים
לרוטב:
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק
מעט פלפלון צ'ילי אדום טרי, קצוץ (לפי הטעם)
2 כפות טחינה גולמית
כף סוכר חום
4 כפות סויה
1 כף מיץ לימון (ליים יעבוד מצוין)

אופן הכנה:
חותכים את חזה העוף המבושל מהמרק לחתיכות בגודל 1 ס"מ ומעבירים לקערה.
חוצים את המלפפונים ומרוקנים הליבה בעזרת כפית.
חותכים לחצאי טבעות בעובי 1/2 ס"מ בערך ומוסיפים לקערה.
שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ומשקשקים היטב. אם לא מגישים, שומרים בצד.
יוצקים רק לפני ההגשה (מהרגע שהוספתם הרוטב, הסלט מחשב קיצו לאחור:))
מספר דקות לפני ההגשה משקשקים שוב את הרוטב ויוצקים על הסלט, לספיגת טעמים.

גיוונים: ניתן להוסיף לסלט כוסברה קצוצה / בצל ירוק קצוץ / מעט סומסום לבן או שחור

ערכים תזונתיים למנה:
280 קק"ל
2 מנות חלבון
1 מנת ירק
רבע מנת שומן

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

More like this…

משקה תנובה GO

משקה תנובה GO

המלצות לתזמון אכילת פחמימות

המלצות לתזמון אכילת פחמימות

צ'יראסי – סושי מפורק