חצי חסה עגולה חתוכה גס
חופן עלי קורט
כוס פרחי ברוקולי
3 גבעולי אספרגוס
5 עגבניות שרי
100 גרם במיה תאילנדית ( כ-5 יחידות )
200 גרם פילה עוף
עלי נענע ובזיליקום לפי הטעם
כף בלסמי
כפית סילאן
כפית שמן זית

הוראות הכנה :
1. מאדים ברוקולי ואספרגוס בכלי אידוי או במים רותחים ומומלחים, מספר דקות לדרגת אל-דנטה. מניחים בצד (את הברוקולי מומלץ להעביר מהמים הרותחים למים קרים עם קוביות קרח, לשמירת הצבע הירוק).

2. מנקים את הבמיה מהעוקץ וחוצים אותה לאורך.

3. על מחבת חמה ומרוססת בשן זית, מניחים את הבמיה ורצועות פילה העוף, ממליחים ומפלפלים וצורבים עד לקבלת צבע יפה משני הצדדים.

4. מרכיבים את המנה:
מניחים את העלים בקערה, מעליהם מפזרים עגבניות השרי (חתוכות איך שאוהבים). מוסיפים את הברוןקולי והאספרגוס החלוטים.
מניחים מעל הכל את פילה העוף והבמיה (ניתן לחתוך לפי החשק).
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב, שופכים מעל ומגישים מיד!

ערכים תזונתיים לכל הסלט:
426 קק"ל
5 מנות ירק
3 מנות חלבון
חצי שומן

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה