מרכיבים (16 מנות)

7 ביצים מופרדות
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת 5%
יוגורט פרו 20 גרם חלבון
חבילה אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
70 גרם קורנפלור
תרסיס שמן בטעם חמאה
גרידת לימון מלימון שלם, כף מיץ לימון, כפית תמצית וניל

אופן הכנה:
מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר עד ליצירת קצף יציב אך לא קשה
מערבבים את יתרת החומרים בקערה נפרדת, עד לקבלת תערובת אחידה
מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת הגבינות. מעבירים לתבנית עגולה 26, משומנת בתרסיס שמן קנולה בטעם חמאה,
אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות (לא טורבו ועם תבנית מלאה במים בתחתית התנור).
מנמיכים את החום ל- 150 וממשיכים לאפות עוד שעה ורבע. מניחים לעוגה להתקרר ואז שומרים בקירור

טיפ: מומלץ לעטוף את התבנית מבחוץ בנייר עיתון רטוב, לפני האפיה כדי לקבל שוליים מסודרים.

ערכים למנה:
166 קק"ל
1 מנת חלבון
1 מנת פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה