מרכיבים:
6 מנות

מארז ברוקולי טרי (500 גר')
4 זוקיני גדולים, מגורדים וסחוטים היטב להוצאת הנוזלים
בצל קצוץ
500 גר' גבינת כנען 5%
חבילת חמד לייט 5%
חצי גביע קוטג' 5%
3 ביצים גדולות
3 כפות קמח כוסמין
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
מבשלים הברוקולי לדרגת אל דנטה במים רתוחים ומומלחים (לשים לב לא לבשל יותר מ- 5 דקות)
מעבירים למים קרים מאוד, לשמירת הצבע הירוק
מאדים הבצל במחבת עם תרסיס שמן זית (על אש קטנה, ניתן להוסיף מעט מים רותחים כדי לרכך את הבצל)
בקערה גדולה שמים הזוקיני, הברוקולי החלוט, הבצל המאודה, הגבינות והביצים. מתבלים בחצי כפית מלח ופלפל
מערבבים בעדינות כדי לא לשבור את הברוקולי
אופים בפיירקס מרוסס היטב בשמן זית, 180 מעלות, תוכנית רגילה. לקראת סוף האפייה, מומלץ להעביר לתוכנית טורבו ולהעלות טמפרטורה ל 200 מעלות, לקבלת צבע זהוב ומעורר תיאבון…

ערכים תזונתיים למנה:
340 קלוריות לפרוסה
0.5 מנת פחמימה
2.5 מנות חלבון
1.5 מנות ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print
השארת תגובה