מרכיבים:
15 יחידות

חציל קלוי: למשקיענים – שוטפים היטב חציל, מייבשים, מניחים על נייר אפיה וצולים בתנור טורבו 200 מעלות עד שרך ושחום היטב, קולפים ומוציאים הליבה, ללא הגרעינים). למחפשי פתרונות מהירים – 250 גר' חציל קלוי טבעי מוכן
1 בצל קצוץ (ניתן לרכך במחבת לפני או להשאיר טבעי)
1/3 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק
1/4 כוס עלי נענע (אופציונלי) קצוץ דק דק
400 גרם חזה עוף נקי + 100 גרם פרגית טחונים יחד
רבע כפית כמון, קורט פפריקה מעושנת, מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם

אופן הכנה:
בקערה גדולה לשים את הבשר ושאר המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
יוצרים קבבים בגודל אחיד (בשלב זה ניתן להקפיא במנות אישיות ולהוציא בהתאם לצורך)
מחממים היטב מחבת פסים חמה או מחבת נון סטיק על הכיריים מצפים בתרסיס שמן זית וצולים 3 דקות מכל צד (מומלץ לסגור עם מכסה), עד שהבשר מזהיב מבחוץ ומבושל היטב מבפנים

מגישים לצד על מעל סלט הטאבולה כרובית וכף טחינה ליד (אופציונאלי)

ערכים תזונתיים למנה הכוללת 4 קבבים, 1 מנת סלט + כף טחינה:
372 קק"ל
2 מנות ירק
4 מנות חלבון
מנת שומן אחת

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה