מרכיבים:
3 מנות

600 גרם דג בורי טחון
1/2 פלפל חריף ירוק -אופציונאלי
רבע צרור כוסברה
2 גבעולי כרפס קצוצים
חופן עלי נענע
בצל לבן קטן
2 בצל ירוק
מלח
פלפל
2 שיני שום

לרוטב:
חצי חבילה שעועית ירוקה
עלי מנגולד חתוכים גס
2 קישואים חתוכים גס
מיץ מלימון שלם
פלפל לבן
מלח
חצי כפית כורכום

אופן הכנה:
טוחנים במעבד מזון או קוצצים ידנית את כל רכיבי הקציצות.
מערבבים את הדג הטחון והתבלינים ונותנים למסה לספוג טעמים בזמן שמכינים את הרוטב.
בסיר רחב "מטגנים" מעט את הירקות עם תרסיס שמן , מוסיפים 3 כוסות מים + מיץ לימון ותבלינים.
נותנים לרוטב להתבשל כ 10-15 דקות עד שהירקות מתרככים מעט (לא הופכים סמרטוטיים).
מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות נוספות עד שהקציצות מתייצבות ומתבשלות מבפנים אך לא מתייבשות.

ערכים תזונתיים למנה:
350 קק"ל למנה
3 מנות חלבון
3 מנות ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה