מרכיבים:
5 מנות

1 ק"ג נתח סינטה מובחר
200 גרם ממרח חרדל היינץ
2 כפות שמן זית
5 שיני שום טרי כתוש (אפשר גם פחות, לפי הטעם)
3 גבעולי טימין (אופציונאלי)
קורט מלח, קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים ומעסים היטב את הבשר
2. מניחים מכוסה במקרר כשעתיים
3. צולים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 12 דקות או סוגרים במחבת חמה (מסובבים את הבשר כך שיקבל צבע מכל צדדיו)
4. מניחים את הבשר על תבנית רשת כשמחתיו מניחים תבנית עם מעט מים, ללא כיסוי
5. מנמיכים ל- 200 מעלות וממשיכים לצלות 20 דק' לדרגת עשייה מדיום (מומלץ להשתמש במד-חום כדי לדייק – הבשר צריך להגיע ל- 60-65 מעלות)
6. פורסים את הנתח לאחר שהתקרר מעט, בחיתוך דק אלכסוני

ערכים תזונתיים למנה:
400 קק"ל למנה של 200 גרם
3 מנות חלבון

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה