מרכיבים:
1 כוס דוחן
½ כוס גזר קצוץ.
½ כוס סלרי קצוץ (עלים וגבעול)
1 כוס פטריות
½ כוס בצל קצוץ
½ כוס פלפל ירוק/כתום קצוץ
2-3 שיני שום מעוכות
½ כוס עגבניות מרוסקות או מיץ עגבניות
½ כפית פפריקה אדומה
1 כף רוטב סויה (או כפית מלח)
אופן הכנה:
קולים את הדוחן בסיר עמוק (ללא שמן) למשך מספר דקות. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה (בסיר מכוסה) למשך כ- 25 דקות עד שכל הנוזלים ייספגו. מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות. אח"כ בוחשים בעדינות עם מזלג. מתבלים במלח או רוטב סויה.
בסיר נוסף קולים בינתיים בצל ושום במעט שמן, עד שיתרככו. מוספים את הגזר, סלרי, פלפל ומאדים במשך כ-5 דקות. מערבבים בעדינות את הירקות עם הדוחן. מגישים עם מיץ עגבניות ופטרוזיליה קצוצה.