ריקוטה היא גבינה איטלקית רכה ועדינה המופקת ממי גבינה שנותרו לאחר הכנה של גבינה אחרת ומכאן שמה "ריקוטה" = בישול מחדש.

יתרונות:

  1. מופקת ממי גבינה עשירים במינרלים ובסידן (מכילה פי 6 יותר סידן מאשר בגבינה לבנה ובקוטג' לדוגמא). ב- 100 גר' ריקוטה נקבל כחצי מכמות הסידן היומית המומלצת
  2. מכילה אחוזי שומן נמוכים ומעט פחות קלוריות יחסית לגבינות אחרות באותם אחוזי שומן – כ- 80 קלוריות ל- 100 גר'
  3. מרקם רך ועשיר – מושלם לשילוב בקינוחים מתוקים ובפשטידות מלוחות
  4. מגוון – ניתן למצוא סוגים שונים של ריקוטה – טעמים, מרקמים ואחוזי שומן של הגבינה הנפלאה הזו

חסרון:

ריקוטה בקר אמנם מכילה חלבון אך פחות ביחס לגבינה לבנה ולקוטג' (6 גר' ל- 100 גר' לעומת 10 גר' בקוטג') מצד שני מכילה פחות קלוריות לעומתן, באותו % שומן, אז אפשר לאכול ממנה יותר…. (בריקוטה עיזים יש כמות חלבון גבוהה יותר שעומדת על כ- 11 גר' ל- 100 גר' אך גם מעט יותר קלוריות ביחס לריקוטה בקר)

 

לביבות ריקוטה  (כ- 12 יח'):

500 גר' ריקוטה (לא מלוחה, אפשר פרסקה)

4 ביצים

4 כפות מיני צימוקים כהים מושרים במעט רום או תמצית וניל

6 כפות קמח כוסמין

2 כפות שמן קוקוס או קנולה

כפית תמצית וניל טבעית

2 שקיות סוכר וניל (20 גר')

מעט קינמון

 

שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים לבלילה חלקה. מחממים מחבת כבדה, מרססים בשמן קנולה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מגישים חם עם קינמון מעל. אפשר לשדרג ולהגיש עם קרם "פרו" ליד – 2 יוגורט פרו 20 גר' חלבון, מעורבב עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ו- 2 שקיות סוכר וניל ופירות קיץ חתוכים

כמה "יוצא" ללביבה?

כ- 125 קלוריות

כשליש מנת חלבון

 

 

print
השארת תגובה