מרכיבים:
15 לביבות

2 קישואים
2 גזרים
כרישה ובצל קצוצים מטוגנים עם תרסיס שמן
ביצה גדולה
5 כפות פירורי לחם / קמח
כפית גדושה שום כתוש
חופן נענע קצוצה
מלח, פלפל, כמון
תרסיס שמן

לרוטב:
גביע יוגורט עיזים (200 גרם)
שן שום כתושה
מעט עירית, עלי כוסברה ושמיר קצוצים
כף מיץ לימון טרי
כף טחינה גולמית
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
1. לגרד את הקישואים והגזרים על פומפייה ולערבב את כל המצרכים, להמתין כ 10 דקות.
2. ליצור לביבות ולהדק היטב לסחוט ולהוציא נוזלים.
3. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן בעזרת תרסיס ולסדר את הלביבות.
4. להכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורת 180 מעלות, 25 דקות צד ראשון ולהפוך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות או עד שמזהיב – משחים מעט.

ערכים תזונתיים למנה – לביבה אחת:
45 קק"ל
5 גרם פחמימות
3 גרם חלבון
2 גרם שומן
1 גרם סיבים
שווה ערך לפרוסת לחם קל.

print

השארת תגובה