מצרכים ל- 10 מאפינס קטנים:

150 גר' כרובית חלוטה במים רותחים ומומלחים עד לריכוך קל (5 דקות במים רותחים יספיקו)
140 גר' פטה עיזים או כבשים 5%
50 גר' גבינה צהובה 15 אחוז או חמד 9% (מפורר / קצוץ / מגורד)
2 ביצים
חופן עירית קצוצה
מלח
כף קמח שקדים או בוטנים דל שומן ( להשיג בחנויות טבע)
חצי כוס גרגירי חומוס מוכן של טעם הטבע
כפית שטוחה זעתר

אופן הכנה:
– קוצצים את הכרובית החלוטה
– מערבבים את כל יתר המרכיבים (אפשר להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים בנפרד ואז לקפל אותם לתוך הבלילה וכך יצאו    מאפינס יותר אווריריים)
– משמנים תבנית מאפינס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד הזהבה

מומלץ להגיש לצד מתבל יוגורט עשיר בחלבון:
יוגורט פרו 20 גרם חלבון
כף זעתר
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל גרוס

ערכים תזונתיים למנה של 5 מאפינס, ללא מתבל:
250 קק"ל
3 מנות חלבון
רבע מנת פחמימה

המתבל יוסיף 2 מנות חלבון

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print
השארת תגובה