מרכיבים:
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
1 בצל קטן קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
4 זוקיני טריים (אפשר גם עם קישואים) חתוכים לקוביות קטנות
4 כפות של שמן זית מכבישה קרה
1/2 כוס בזיליקום חתוך גס (רק עלים)
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל מטגנים על אש נמוכה עד שהוא מתרכך ומזהיב.
להוסיף את האורז ולערבב היטב, להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
אחרי שהמים רותחים מנמיכים את האש ככל הניתן ומבשלים כ 50 דקות.
מחממים 2 כפות שמן במחבת ומוסיפים את השום, לטגן על אש נמוכה כדי שלא ישרף ויוציא את הטעם לשמן.
מוסיפים את הזוקיני ומערבבים היטב מכסים ומבשלים על אש בינונית וומערבבים לעיתים תכופות עד שהזוקיני מתרכך, מוסיפים את הבזיליקום וממשיכים לבשל כ 1 דקה.
אחרי שהאורז מוכן, מוסיפים את הקישואים והבזיליקום לאורז מערבבים היטב עם מזלג, מכסים ומשאירים כ 10 דקות בסיר החם לספיגת הטעמים ומגישים.
למי שאוהב, ניתן  להוסיף אגוזי מלך חתוכים.

print
השארת תגובה