מרכיבים:
4 מנות

600 גרם טופו טחון במעבד מזון למרקם חלק (אם צריך מוסיפים טיפונת מים)
1 צרור כוסברה קצוצה
1 בצל סגול קטן, קצוץ
2 שן שום כתושה
2 כף טחינה גולמית
1 כף שמן זית
2 כפיות שטוחות כמון
2 כפיות שטוחות פפריקה מתוקה
לרוטב:
כפית שמן זית
10 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום מתוק, פרוס דק
1 גזר, פרוס דק
1 פלפל חריף ירוק קטן, קצוץ
1 צרור כוסברה (גבעול ועלים), קצוץ
6 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
2 כפות פפריקה
1 כף כמון
מלח
1/2-1 ליטר מים

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
מכינים את הקציצות:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה.
יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים שמן זית מלמעלה ואופים כ-15 דקות, עד להתייצבות והזהבה

מכינים את הרוטב:
מטגנים עם כפית שמן זית את כל מרכיבי הרוטב במחבת מלבד העגבניות והתבלינים. מוסיפים את העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות
מוסיפים 1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את קציצות הטופו לסיר, מנמיכים הלהבה ומבשלים 20 דקות

ערכים תזונתיים למנה:
444 קק"ל
2 מנות חלבון
2 מנות ירק
1 מנת שומן

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה