מרכיבים:
כ- 25 יחידות

1 זוקיני גדול
2 גזרים
1 בטטה גדולה
כרישה ובצל קצוצים, מטוגנים עם תרסיס שמן ומים רותחים
2 ביצים גדולות
3-4 כפות גדושות של קמח כוסמין לבן או שיבולת שועל אינסטנט
כפית אבקת אפיה
שום כתוש
כפית סוכר חום
מלח, פלפל
תרסיס שמן

מטבל יוגורט:
2 גביעי יוגורט 1.5%
מעט שום כתוש (לא חובה)
צרור עירית קצוצה
כף מיץ לימון טרי
כף שמן זית
מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לרכך את הבטטה והגזרים במים רותחים. לקרר, לקלף ולמעוך במזלג
לגרר את הזוקיני על פומפייה ולסחוט היטב מנוזלים
לטגן הבצל והכרישה עם תרסיס שמן זית ומעט מים רותחים, על אש קטנה, עד לריכוך ולהזהבה
לערבב את כל הירקות עם שאר המצרכים ולתת לעיסה לנוח כ- 10 דקות
ליצור לביבות בידיים רטובות ולסדר על תבנית מרופדת בנייר אפיה
לרסס בשמן זית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (טורבו).
לאפות 25 דקות צד ראשון ולהפוך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות או עד שמזהיב מעט
הכנת המטבל:
לערבב את מרכיבי המטבל

להגיש לצד המטבל וירקות חתוכים

print

השארת תגובה