מרכיבים:
4 מנות

2 דגי לברק טרי אפשר שלם או מפולט
סיר אידוי (אפשר גם כזה של קוסקוס)
חצי כוס סויה
2 כפיות מירין
4 רצועות גינגר חתוכות לגפרורים דקים
4 עלי כפיר ליים
גבעול למון גראס
חצי כפית שמן שומשום
עלה אחד של כרוב לבן
מיץ מחצי לימון
שעועית ירוקה/ברוקולי/ פטריות ( 600-800 גרם סה"כ)

אופן הכנה:
מערבבים סויה, מירין, שמן שומשום ולימון בקערה, לקבלת מרינדה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך)
מרתיחים מים בסיר האידוי, על רשת האידוי מניחים את עלה הכרוב כמצע. עליו מניחים שעועית ירוקה/ברוקולי ולצידו הדגים.
מפזרים מעל כפיר ליים, למון גראס וג'ינג'ר. מרטיבים את הדג במרינדה שהכנו מראש. סוגרים את הסיר ל- 20 דקות .
מעבירים לצלחת ומוסיפים עוד מהמרינדה על הדג והירקות.

ערכים תזונתיים למנה:
275 קק"ל למנה (חצי דג)
2 מנות חלבון
2 מנות ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה