מרכיבים:
3 מנות

200 גרם בשר טחון
1 בצל פרוס דק
200 גרם שעועית אדומה מבושלת (טעם הטבע)
כפית תבלין גראם מסלה
חצי כפית כמון
מעט צ'ילי חריף גרוס
מלח
פלפל גרוס
חצי אבוקדו
3 טורטיות מחיטה מלאה (קוטר 20 ס"מ)
3 ביצים קשות פרוסות דק (לא חובה)
 

אופן הכנה:
מחממים מחבת עם תרסיס שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה (ניתן להוסיף מלח ולהשאיר על אש קטנה – יוצא מעולה!).
מוסיפים את הבשר ומפוררים. כשמחליף צבעו, מוסיפים את השעועית האדומה (עם חלק מהנוזלים), מתבלים וממשיכים לבשל הכל יחד על אש קטנה, עד לצמצום הנוזלים.
מחממים תנור על 220 מעלות ומרכיבים את המאפים:
במרכז הטורטיה מניחים הבשר , ביצה קשה ופרוסות אבוקדו דקות
סוגרים את הקצוות פנימה ואז מגלגלים כמו אגרול
מניחים בתבנית, מרססים מעט תרסיס שמן זית ואופים כ- 15 דקות עד הזהבה.
 

ערכים תזונתיים למאפה אחד:
400 קק"ל
2 מנות פחמימה
2 מנות חלבון
0.25 מנת שומן

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל
print
השארת תגובה