מרכיבים:
2 כוסות עדשים ירוקות
3 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
שורש סלרי חתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
2 בצלים קצוצים
שמן זית
10 כוסות מים או ציר ירקות / עוף (ניתן להוסיף 3 כפות אבקת מרק)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
• מאדים בצל במעט שמן זית בסיר גדול עד הזהבה קלה
• מוסיפים את כל הירקות וממשיכים לאדות מספר דקות
• מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב.
• מוסיפים את המים או הציר ומביאים לרתיחה על אש גדולה
• מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות העדשים (לא יותר מ- 45 דקות)
• ממליחים ומפלפלים לפי הטעם
• מכבים האש

הערות:
• מומלץ לרסק חלקית את המרק לקבלת מרקם עשיר יותר ונזידי (ניתן לדלל במעט מים אם סמיך מדי)
• ניתן להעשיר את המרק בגריסים או אורז

print

השארת תגובה