מרכיבים:
2 כרישה
בצל
סלרי אמריקאי
3 גזרים
שורש פטרוזילה (לא חובה)
פטריות טריות (שמפניון, חורש, שיטאקי או אחרות)
שקית או קופסת פטריות מיובשות
שום
מלח, פלפל
תבלינים

אופן הכנה:
מכינים ציר ירקות:
מרססים סיר כבד ועמוק בשמן זית מטגנים 2 כרישה, בצל, סלרי אמריקאי ו- 3 גזרים (אפשר להוסיף גם שורש פטרוזיליה מגורד להעמקת הטעם), כ-20-25 דק' – תחילה על אש גבוהה ולאחר כמה דקות אש נמוכה, תוך כדי ערבוב אקראי. כשהירקות רכים, מוסיפים מים עד כיסוי ולאחר דקה מורידים מהאש וטוחנים עם מרסק ידני. מוציאים לקערה ושומרים לשימוש בהמשך
הכנת הפטריות:
משתמשים בכמה סוגי פטריות טריות – שמפניון, חורש, שיטאקי או אחרות ושקית או קופסת פטריות מיובשות שמשרים במים רותחים.
חותכים הפטריות הטריות גס ומטגנים באותו סיר , מרוסס שוב בתרסיס שמן זית (אין צורך לנקות אותו), כעשר דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום כתוש, מלח ופלפל. מוציאים חצי מהכמות ושומרים בצד
הכנת המרק:
מוסיפים לסיר את ציר הירקות, הפטריות המיובשות עם מי ההשריה, וכ-1.5 ליטר מים. מתבלים במה שאוהבים, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה תוך כיסוי חלקי לחצי שעה.
מוסיפים את המחצית השנייה של הפטריות.

print

השארת תגובה