מרכיבים:
מנה אחת

200 גרם סלמון טרי
1 כף ממרח חרדל
שן שום
כפית טימין (לא חובה)
מלח ופלפל גרוס
כוס פרחי ברוקולי
כוס פרחי כרובית
1 קישוא פרוס למקלות
2 כפות סויה דלת נתרן
כף מיץ לימון

אופן הכנה:
מעסים את הדג בחרדל, שום, כפית לימון, מלח ופלפל גרוס וטימין
צורבים על מחבת נון סטיק מחוממת היטב רק על הצד של העור, עד שקריספי
מעבירים לפיירקס ואופים עוד 10 דק' בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות
בינתיים מקפיצים ברוקולי, כרובית וקישוא במחבת נון סטיק מרוססת בשמן זית עם מעט שום עד שמשחים. מוסיפים כחצי כוס מים רותחים, 2 כפות סויה ופלפל גרוס, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים עד לריכוך (אם צריך, מוסיפים עוד מים)
מניחים את הדג על הירקות, מוסיפים עוד כפית מיץ לימון על הדג ומגישים

ערכים תזונתיים למנה:
550 קקל
3 מנות חלבון
3 מנות ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה