מרכיבים:
4 מנות

250 גרם דג טונה אדומה נקי מעור ועצמות \ חביתה מ- 4 ביצים
12 דפי אורז
מלפפון ירוק חתוך לרצועות דקות
גזר חתוך לרצועות דקות
אבוקדו חתוך לפלחים דקים
גמבה חתוכה לרצועות דקות
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
סויה
אטריות שעועית

אופציונלי:
חצי בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות (מומלץ להשרות לפני במלח להוצאת החריפות ולשטוף היטב לפני השימוש)
חצי צרור כוסברה\ נענע קצוצים דק
עלי בייבי חתוכים (לא חובה)

אופן ההכנה:
•משרים אטריות שעועית במים רותחים לרבע שעה.
•חותכים את הירקות, הגבינה, החביתה \ טונה אדומה לרצועות בגודל של אצבע.
•הרכבת המנה: משרים כל דף אורז בנפרד בקערה עם מים פושרים במשך כמה שניות עד שהוא מתרכך מעט. מוציאים מהקערה, מנערים, מניחים על מגבת יבשה וסופגים את המים.
•מניחים בשליש התחתון של כל דף אורז רצועה של דג טונה, רצועה של מלפפון, רצועה של גזר, רצועה של גמבה, רצועה של אבוקדו, בצל סגול, חופן של אטריות שעועית, מעט גבינה, עלי כוסברה / פטרוזיליה וחופן של עלי בייבי. מגלגלים את דף האורז עם המלית כלפי המרכז, מקפלים את הקצוות פנימה וממשיכים לגלגל עד לקצה כך שכל המלית עטופה.

הצעות לגיוונים ושידרוגים: אספרגוס, פטריות מוקפצות, עוף מוקפץ עם ירקות, גבינת ריקוטה, טחינה, סלק, אגוזים ושקדים.

ערכים תזונתיים למנה – יחידה:
80 קק"ל – תלוי במילוי
דף אורז מכיל כ-25 קלוריות

print

השארת תגובה