מתבסס על מתכון של "מה את עושה כל יום" עם שיפצורים בריאים

מרכיבים:
ל 50 עוגיות

3 כוסות שיבולת שועל גסה ( לגרסה ללא גלוטן שיבולת שועל לל"ג)
2 כפות קמח מלא או ללא גלוטן
חצי עד 2/3 כוס סוכר , אפשר סוכר קוקוס
כפית קינמון
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות שמן קוקוס או חמאה
2 ביצים גדולות
3 כפות זרעים/גרעינים
קצת מלח אפילו גס

אופן הכנה:
מתחילים בהקצפת הביצים עם הסוכר 3 דקות עד לקבלת קצף מבריק.
מוסיפים את כל המרכיבים היבשים מלבד שיבולת שועל ושמן.
מערבבים את השיבולת שועל עם השמן ואז מוסיפים לבלילת הביצים.
מסדרים עם כפית עוגיות קטנות במרחקים אחד מהשני (הן תופחות).
מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות ל 10-12 דקות.
מוציאים ומצננים.

ערכים תזונתיים למנה:
כל עוגיה שווה ל 50 קלוריות .
2 עוגיות שוות ל 1.25 מנות פחמימה בתפריטים שלנו.

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה