רכיבים ל- 4 מנות:
8 פטריות גדולות (שמפניון גדולות או פורטובלו)
חציל
קישוא זוקיני
תרסיס שמן
200 גר' גבינה בולגרית 5% | חמד לייט 5%
בצל סגול
עירית| בצל ירוק

לרוטב עגבניות:
4 עגבניות תמר בשלות (או עגבניות "מגי")
חצי ראש שום
בצל קטן
8 עלי בזיליקום, 4 עלי נענע
רבע פלפל חריף קטן, מלח, פלפל ואורגנו

אופן ההכנה:
1. מסדרים את הירקות- מוציאים את רגל הפטרייה בעדינות, פורסים את החצילים ונותנים להם לנוח עם מלח להוצאת הנוזלים, פורסים את הזוקיני ומסדרים את כל הירקות על נייר אפייה, מרססים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-25 דקות עד שהירקות אפויים.
2. מכינים את הרוטב- חותכים את העגבניות והבצל לרבעים, מניחים אותם יחד עם חצי ראש שום על נייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות עד שהירקות חרוכים. קולפים את העגבניות והשום, מכניסים אותם לבלנדר יחד עם הבצל החרוך, הבזיליקום, נענע, פלפל חריף ותבלינים ומערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך.
3. מורחים רוטב על כל ירק ומעליו מסדרים פרוסה של גבינת חמד או בולגרית ופרוסות בצל סגול
4. מעבירים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים כ-8 דקות. ב- 2 דקות האחרונות מעבירים לגריל. מפזרים מעל לפני ההגשה עירית או בצל ירוק קצוץ

ערכים תזונתיים למנה:
80 קק"ל
1 מנת חלבון

print

השארת תגובה