מרכיבים:
12 דקים או 10 עבים

2 ביצים
1 כף סוכר
240 מ”ל (1 כוס) חלב מועשר חלבון
1.5 כוסות (210 גרם) קמח כוסמין (ניתן לערבב לבן ומלא)
1.5 שקיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
בננה אחת פרוסה

אופן הכנה:
בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים חלב, תמצית וניל, סוכר וטורפים היטב.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עם כף עץ רק עד שהקמח נטמע בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת יצאו דחוסים.
מכינים הפנקייקים (מומלץ לעבוד עם רינג):
מחממים מחבת ומשמנים בעזרת תרסיס שמן יוצקים 2 כפות מהבלילה לתוך רינג או על מחבת ומפזרים 3 פרוסות בננה מעל.
מטגנים במשך 2-3 דקות מצד אחד עד לקבלת בועות והופכים לצד השני לדקה נוספת. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
מגישים עם כף ממרח שוקולד טחינה מהמתכונים שלנו

ערכים תזונתיים למנה:
115 קק"ל
1 מנת פחמימה
1/2 מנת חלבון

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה