מרכיבים:
2 מנות

2 כוסות אורז לסושי
חצי כוס חומץ אורז
כף שטוחה מלח
3 כפות מירין
סוכר – במתכון המקורי יש 3 כפות סוכר כמו באורז לסושי. אפשר לוותר ולהשאיר את האורז נקי או לפחות להפחית בכמות הסוכר. להחלטתכם.
אצות נורי חתוכות לרצועות
1 אבוקדו חתוך לפרוסות
3 גזרים חתוכים לרצועות דקות
3 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
1 כוס בצל ירוק / עירית קצוצה דק
סויה איכותית
וואסבי (אופציונאלי)
קוביות / פרוסות סלמון
קוביות / פרוסות טונה אדומה טריה
לטבעוניים / צמחוניים – רצועות חביתה או טופו

אופן הכנה:
הכנת האורז:
משרים במים כ- 10 דקות.
שוטפים במסננת דקה עד שהמים הופכים להיות צלולים יחסית.
מניחים בצד לחצי שעה לפחות, עד לייבוש מוחלט.
מעבירים לסיר כבד ומוסיפים 3 כוסות מים קרים.
מבשלים על אש בינונית עם סיר פתוח עד שהמים מתאדים ומגיעים עד קו האורז.
מעבירים לאש קטנה ומכסים עד שכל הנוזלים נספגו (רואים מעין חורים באורז).
מכבים, מניחים מגבת מתחת למכסה ומשאירים סגור לפחות כרבע שעה.
בינתיים מבשלים בסיר קטן את החומץ עם המירין והמלח עד לקבלת נוזל אחיד.
מעבירים בזהירות את האורז לקערה גדולה עם כף עץ, מוסיפים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומניחים בצד לקירור.
מסדרים בצלחת הגשה את הדגים והירקות.
מגישים עם קערת האורז, סויה , וואסבי ואצות.
מהשלב הזה ניתן להרכיב סלט סושי לפי הטעם בהרכב שמתאים לכם (דל פחמימה/עשיר חלבון)

ערכים תזונתיים למנה:
במנה של 3 כפות אורז + 100 גרם סלמון + 100 גרם טונה + ירקות + 2 פרוסות דקות אבוקדו ואצות
כ 450 קק"ל
1 מנת פחמימה
3 מנות חלבון
1 מנת ירק
1/4 מנת שומן

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה