מרכיבים:
למנה אחת

1 כוס שוקו מו ללא תוספת סוכר
1 כפית קקאו אמיתי (100%)
רבע כוס מים פושרים
1.5 כפיות קורנפלור
רבע כפית תמצית וניל

אופן הכנה:
בסיר קטן מחממים שוקו
בינתיים מערבבים בכוס את המים והקורנפלור.
כשהשוקו רותח, מוסיפים את תוכן הכוס תוך כדי בחישה. מביאים לרתיחה, תוך כדי בחישה.
מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. מבשלים ברתיחה עדינה עוד 2-3 דקות, עד שהשוקולטה מסמיכה מעט. מערבבים לעתים קרובות ושמים לב לתחתית הסיר, שלא יווצרו גושים
מוסיפים וניל ומכבים את האש. מוזגים לספלים ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים למנה:
200 קק"ל לכוס
1 מנת חלבון
1.25 מנות פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה