מרכיבים:
6 מנות

6 קישואים או זוקיני גדולים
1 בצל קצוץ
שום
תרסיס שמן זית
800 גרם חזה עוף טרי חתוך לקוביות קטנות
10 תמרים מסוג מג'הול חתוכים לקוביות קטנות
1 כף סילאן ללא סוכר
2 כפות סויה דלת נתרן
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1. מרוקנים את חלל הקישואים בעזרת כף פריזיאן, קוצצים ושומרים בצד
2. מרססים את חלל הקישואים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים ואופים כרבע שעה בחום של כ­200 מעלות.
3. מכינים המלית: מחממים מחבת כבדה מרוססת בשמן זית ו"סוגרים" את קוביות העוף מספר דקות, עד הזהבה. מניחים בצד.
4. מרססים שוב את אותה מחבת בשמן זית ומאדים את הבצל הקצוץ עד ריכוך, על אש קטנה. מוסיפים שום ואת מלית הקישואים הקצוצים ומקפיצים יחדיו מספר דקות
4. מחזירים את קוביות העוף, מתבלים בסויה, מלח ופלפל ומקפיצים יחדיו כדקה. מוסיפים את התמרים והסילאן וממשיכים להקפיץ כ- 2 דקות
5. ממלאים הקישואים האפויים, מרססים במעט שמן זית ואופים מספר דקות בטורבו

ערכים תזונתיים למנה:
344 קקל
2 מנות חלבון
1 מנת פחמימה
2 מנות ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה