מרכיבים:
2 מנות

ריזוטו פטריות:
חצי כרובית מגורדת בפומפיה או במעבד מזון
1 בצל סגול קצוץ
2 כוסות פטריות חתוכות קטן
עשבי תיבול לפי הטעם (טימין/ עירית/ ביזיליקום/ פטרוזיליה)
תרסיס שמן

לדג:
400 גרם פילה סלמון/ לברק/ מוסר
כפית שמן
מיץ מחצי לימון
גרדת לימון ( מחצי לימון)
2 כפות יין לבן
רבע כוס מים
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל

אופן הכנה:
מתחילים בהכנת הדג:
מחממים תנור ל 220 מעלות
מערבבבים את כל חומרי המשרה בבלנדר
ממליחים ומפלפלים את הדג ומניחים במשרה של הלימון שמן שום
מחממים מחבת חסינת חום מרוססת בשמן זית
"סוגרים" את הדג (מניחים על הצד של העור), ל 5 דק.
מעבירים ישר לתנור החם לעוד כ- 10 דק'
מכינים את הריזוטו:
מחממים מחבת כבדה, מרוססת בשמן זית
מקפיצים את הבצל והפטריות עד השחמה (את הבצל מאדים על אש קטנה וזורים עליו מלח גס וכעבור כמה דקות מופסים הפטריות)
מוסיפים את הכרובית, מקפיצים עוד דקה, ממליחים ומפלפלים
מוסיפים כרבע כוס מים ו- 2 כפות יין לבן וממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך
עכשיו ניתן להוסיף את עשבי התיבול

ערכים תזונתיים למנה:
מנה עם סלמון – 550 קק"ל למנה
מנה עם לברק / מוסר – 480 קק"ל למנה
3 חלבון
4 ירקות
חצי מנת שומן

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה