מרכיבים:
4 מנות

חבילה תפוחי אדמה קטנים (700 גרם)
תרסיס שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
טימין/ רוזמרין או כל עשב תיבול אחר לפי הטעם

אופן הכנה:
שוטפים היטב את תפוחי האדמה עם הקליפה
מבשלים בסיר גדול עם מים רותחים חצי בישול (עד שסכין ננעצת בהם בקלות, אך הם עדיין לא רכים ממש)
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מועכים (בכף היד) כל תפוח אדמה, כך שהקליפה שלו תתפוצץ והפנים שלו יבצבץ
מרססים בשמן זית, בוזקים מלח, ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות
אופים 45 דקות או עד שהם שחומים וקריספיים

ערכים תזונתיים למנה:
120 קלוריות למנה
1.5 מנות פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה