צום- יום כיפור עשה ואל תעשה – המדריך המלא לצום יום כיפור

צום- יום כיפור עשה ואל תעשה – המדריך המלא לצום יום כיפור איך להתנהל לפני הצום: הקפידו על שתיה מרובה של מים ביממה של לפני על מנת למנוע כאבי ראש ולהפחית תחושת רעב. מומלץ לשתות לפחות 2.5 ליטר על מנת שהגוף יהיה רווי בנוזלים, ולהימנע כמה שניתן משתיה מתוקה כמו אלכוהול ומיצים שעשויים לגרום בהמשך […]
עצות הבריאות הכי גרועות שקיבלתם אי פעם

בריא לאכול בשעות הערב, בהיריון צריך לאכול כפול, ויטמין סי מונע הצטננות, לא להתאמן בשעות הערב. עברנו על המיתוסים הכי נפוצים ועל ההמלצות שכולנו מכירים ונצמדנו אך ורק לעובדות אנשים אוהבים לנדב עצות בכמויות בכל הזדמנות, ובעיקר בכל מה שקשור לבריאות שלנו. אנחנו פוגשים את מחלקי העצות בכל מקום: מהקופאית בסופר, לשכנה מלמטה ועד […]
יום עצמאות – חג המנגל….

למרות שנרשמת ירידה בצריכת הבשר כחלק מטרנד הבריאות, רובנו עדיין לא מוותרים על המנגל המסורתי ביום עצמאות. אז הנה כמה נקודות למחשבה וטיפים למנגל בריא: הקפידו לצלות את הבשר בטמפרטורות נמוכות ולא על אש גלויה. מחקרים הוכיחו כי החלבון החרוך בבשר עלול להיות מסוכן ולעודד תהליכים סרטניים. העדיפו לצלות הנתחים על גחלים שכבר האפירו ולא […]
פילה עוף על מצע של ירוקים

מרכיבים: 2 מנות 1 קישוא פרוס רבע ברוקולי רבע כרובית כוס פטריות חתוכות 400 גרם פילה עוף תרסיס שמן זית תבלינים: מלח + חרדל + פפריקה אופן הכנה: מושחים את פרוסות הפילה בחרדל, פפריקה, מעט מלח ותרסיס שמן זית. מניחים בצד לספיגת טעמים. חולטים ברוקולי וכרובית במים רותחים ומומלחים מראש, עד שמתרככים מעט (כ- 5 […]
נחחי טופו צלוי על מצע של ירוקים בסגנון אסייתי

מרכיבים: מנה אחת 200 גרם טופו קישוא חתוך לקוביות בצל חתוך לחצאי טבעות כוס ברוקולי טרי מחולק לפרחים 1-2 כפות סויה חצי כפית שמן שומשום כפית שמן זית כף גדושה גינג'ר כתוש אופן הכנה: פורסים את הטופו בעובי סנטימטר. משרים כחצי שעה (לפחות) בסויה, שמן שומשום וחצי מכמות הג'ינג'ר. בינתיים מקפיצים בצל עם חצי כפית […]
נתחוני סינטה בקייג'ין עם פירה כרובית ירוק

מרכיבים: 4 מנות 600 גרם נתח סינטה מיושן (ללא השומן), פרוס לסטייקים דקים 1 כף שמן זית תבלין קייג'ין כרובית גדולה וטריה כפית שטוחה ממרח חרדל שום צרור עירית, פטרוזיליה, מספר עלי בצל ירוק. מעט נענע קצוצה (פריסטייל, שימו מה שאוהבים) מלח, פלפל ביצה (אופציונאלי להעשרת המנה בחלבון ולשדרוג המרקם) אופן הכנה: 1. מתבלים את […]
פשטידת ירקות עשירה בחלבון

מרכיבים: 6 מנות מארז ברוקולי טרי (500 גר') 4 זוקיני גדולים, מגורדים וסחוטים היטב להוצאת הנוזלים בצל קצוץ 500 גר' גבינת כנען 5% חבילת חמד לייט 5% חצי גביע קוטג' 5% 3 ביצים גדולות 3 כפות קמח כוסמין מלח ופלפל לפי הטעם אופן הכנה: מבשלים הברוקולי לדרגת אל דנטה במים רתוחים ומומלחים (לשים לב לא […]
"סטייק" כרובית בתנור

מרכיבים: 4 מנות 1 פרח כרובית 2 פרחי ברוקולי תרסיס שמן זית מלח ופלפל גרוס אופן הכנה: 1.שוטפים היטב הכרובית והברוקולי וחולטים במים רותחים ומומלחים במשך כ -6-7 לדרגת אל דנטה. מסננים ומקררים 2. מניחים את הכרובית והברוקולי בשלמותם על קרש חיתוך (כך שהגזע פונה החוצה) ופורסים לפרוסות רחבות לאורך כל הירק (כמו סטייק). מסדרים […]
בננות בתנור עם שוקולד מריר ושקדים

מרכיבים: 4 מנות 2 בננות גדולות 8 קוביות שוקולד מריר קצוצות 2 כפות שבבי שקדים אופן הכנה: מחממים תנור ל- 180 מעלות שוטפים את הבננות (לא קולפים), מנגבים היטב ומעבירים לתבנית. אופים 15-20 דקות, עד שהקליפה משחירה. בעזרת סכין חדה חורצים חריץ לאורך כל בננה (לא חותכים עד הסוף), דוחפים את השוקולד הקצוץ ומחזירים לתנור […]
סלט עגבניות פיקאנטי

מרכיבים: 5 מנות 2-3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות 1 בצל סגול קצוץ דק דק . 1 פלפל צ'ילי חריף חצי כוס כוסברה קצוצה מיץ מלימון 1כפית שמן זית אופן הכנה: מערבבים הכל יחד תוספות אופציונאליות נוספות – תירס /רצועות עוף / טופו / פלפלים קלויים בתנור/ גבינות/ חסה ערכים תזונתיים למנה: 40 קלוריות למנה 1 […]