מרכיבים:
25 סופגניות קטנות
לבצק:
2 וחצי כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 כף שמרים יבשים אינסטנט (או חצי שרית שמרית)
½ כוס סוכר (אפשר להפחית ל-⅓ כוס למי שמעדיף מתיקות עדינה יותר)
¾ כוס חלב סויה*
¼ כוס רסק תפוחים (60 גרם = 3-4 כפות)
⅓ כוס שמן
½ כפית מלח
כף סילאן + קצת שמן למריחה על הסופגניות (אופציונלי)
*חלב הסויה חשוב כי הוא תורם לרכות של הבצק, אבל מי שרגיש לסויה יכול להמיר במים.
למילוי:
ריבה שאוהבים – כל טעם יעבוד
אופן הכנה:
1. מנפים לקערה את הקמח ומוסיפים את כל חומרי הבצק מלבד המלח. לשים מספר דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במרץ ובנחישות עוד 15 דקות, למי שלש ידנית. במיקסר גם 10 דקות יספיקו. הבצק אמור להתגבש ולהישאר מעט דביק, אבל לא כזה שאי אפשר ללוש אותו. אם הוא קשה מדי או יבש, מוסיפים קצת חלב סויה / מים וממשיכים ללוש. בצק שמרים צריך להשאר קצת דביק ורך, אחרת הוא מתייבש.
2. מכדררים את הבצק ומניחים בקערה. משמנים את הידיים וטופחים עליו קלות כדי לשמן אותו, שלא יתייבש. מכסים ומניחים להתפחה של כשעתיים.
3. כשהבצק הכפיל את נפחו, יוצרים את הסופגניות – כדורים קטנים, בקוטר של 2 עד 2.5 ס"מ (שזה כמו משמש קטן, או כדורי צמר גפן, למי שמכיר). מסדרים בתבנית עם רווחים של כ-2 ס"מ אחד מהשני, ומכסים להתפחה שנייה של כשעה.
4. אופים כ-20 דקות על 170 מעלות. חשוב מאוד לא לאפות אותן יתר על המידה, שלא יתייבשו ויאבדו מהרכות שלכן. מכיוון שזה משתנה בהתאם למיקום בתנור, הסוג שלו וגודל הסופגניות – חשוב להציץ מדי פעם ואם הסופגניות אפילו רק התחילו להזהיב, להוציא ולבדוק אחת כדי לוודא שהבצק נאפה היטב מבפנים.
5. את המילוי עדיף להזריק כשהן חמות, בעזרת מזרק פלסטיק כזה שקונים בכל בית מרקחת.
ערכים תזונתיים למנה – סופגניה קטנה:
100 קק"ל
17 גרם פחמימות
2 גרם חלבון
2.5 גרם שומן
שווה ערך ל 2.5 פרוסות לחם קל.