מרכיבים:
4 מנות
2 בטטות בינוניות
כף שמן זית
מלח ופלפל גס
צמחי תבלין לבחירה – מרווה/ טימין / רוזמרין קצוץ דק
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות
חותכים את הבטטה לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה / מנדולינה/ קולפן
מערבבים את הבטטות עם שמן , מלח פלפל ועשבי תיבול
מסדרים על תבנית אפיה כבשכבה אחת ואופים עד הזהבה
ניתן להגיש כתופסת למנה בשרית או להוסיף לסלט
ערכים תזונתיים למנה:
155 קק"ל
1.5 מנות פחמימה
1/4 מנת שומן
המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל