• חשוב לזכור כי לא כל הפירות היבשים מתהדרים בכותרת "בריא". חלקם מכילים זרחן וכולם מכילים כמויות סוכר מאוד גבוהות ועל כן חשוב לברור ולבחור מה לוקחים. הם אמנם יכולים להיות יותר בריאים מממתקים קלאסיים אבל רבים מהם לא נחשבים בריאים בזכות עצמם.
• העדיפו אגוזים וגרעינים על פני פירות יבשים מתוקים משום שאלו מכילים גם חומצות אמינות, שומן איכותי וסיבים תזונתיים, שיחד תורמים יותר לשובע ומלאות. נסו יחס 4 ל 1, למתיקות מעודנת (4 אגוזים לכל פרי יבש אחד)
• יחד עם זאת חשוב להקפיד על מינונים. עדיין פוגשים לקוחות חדשים שחושבים שאוכל בריא אינו משמין. פיצוחים ופירות יבשים עתירים בקלוריות ואפשר בקלות להגיע ל- 140 ק"ג של בריאות…
• שילוב פירות יבשים ואגוזים בתפריט כארוחת ביניים ובאופן מדוד, יכול לתרום לאיזון רמות הכולסטרול בדם ולתחושת שובע. בכל מקרה זוהי לא המלצה גורפת לכולם כי חייב להיות מותאם אישית למבנה גוף, לאורח חיים ולמטרות!
• מתאמנים? אם בעבר היה נהוג להמליץ גורף למתאמנים לאכול פירות יבשים או אגוזים לפני אימון, היום ההמלצה מותאמת אישית ומבוססת על הנחות עבודה שונות כמו: האם מדובר על לפני, במהלך או אחרי אימון, סוג האימון, משך האימון ועצימות….

חטיף תמרים ביתי:

מרכיבים:
250 גרם תמרים מגולענים בוואקום
2 כוסות שקדים / בוטנים / גרעינים
כף חמאת בוטנים
קינמון

הוראות הכנה:
טוחנים את התמרים בלבד במעבד מזון לעיסה אחידה
מוסיפים את האגוזים, חמאת הבוטנים וקינמון וטוחנים קלות רק עד קבלת שברי אגוזים גסים בתוך המסה
מניחים את המסה כחצי שעה במקרר
מוציאים, מגלגלים לנקניקים
ניתן לצפות בבוטנים קצוצים / קקאו / קוקוס / קינמון.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא
לאחר כשעתיים מוציאים מהמקפיא וחותכים לדיסקיות דקות. שומרים במקפיא

ערכים תזונתיים למנה (2 יחידות):
120 קק"ל
1 מנת פחמימה
חצי מנת שומן

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה