8 כללים פשוטים להעשרת התפריט שלכם

  1. גיוון – חשוב לגוון את מקורות החלבון שלכם. שלבו אגוזים, זרעים, קטניות, סויה, מוצרי חלב, דגים, ביצים ובשר רזה
  2. הכינו את החלבון שלכם טעים! ניתן לצלות על הגריל, לאפות בתנור, להשרות במרינדה טובה ולא עמוסה בשומן כדי להוסיף ולשמור על עסיסיות התבשיל.
  3. דגים – החליפו את הבשר בדגים, פעמיים בשבוע. העדיפו דגים עשירים באומגה 3 ודלים בכספית כדוגמת סלמון והרינג.
  4. קטניות – שלבו חלבון ממקור צמחי לעיתים יותר תכופות – שעועית, עדשים, חומוס, אגוזים, שקדים, טופו ועוד. הם עשירים בסיבים ודלים בשומן רווי
  5. בשר – בחרו בנתחי בשר רזים כדוגמת חזה עוף, סינטה או שייטל והמעיטו ככל האפשר בנתחים עתירי שומן כדוגמת אנטרקוט ופרגיות
  6. ביצים – שלבו ביצה מדי יום. מינון כזה לא מעלה את רמות הכולסטרול בדם ומאפשר ליהנות ממקור חלבון איכותי. אגב רק החלמון מכיל כולסטרול ושומן רווי כך שניתן לצרוך את החלק הלבן ללא הגבלה (החלבון), למי שממש חושש…
  7. אגוזים וזרעים – בחרו באגוזים ובזרעים טבעיים (ללא מלח) ושלבו אותם בסלטים או במנות עיקריות כתחליף למקור חלבון מן החי. היות והם צפופי קלוריות, הקפידו על צריכה מתונה.
  8. חלב ומוצריו – חלב טוב למי שהוא טוב. מספק חלבון איכותי וניתן למצוא יותר ויותר מוצרים מועשרים בחלבון. כל עוד אין רגישות למוצרי החלב, אלה עשויים לתרום לבניית הרקמות לאחר פעילות גופנית ובכלל.
print
השארת תגובה