ארוחת סדר מלא כהלכתו עלולה לעבור את ה- 3,000 קק"ל (יותר מריצת מרתון!!!!) אך חשוב לדעת כי לא משמינים מארוחה אחת (כמו שלא מרזים מאימון ארוך אחד), אלא מתרבות אכילה לא מכויילת. ארוחת ליל הסדר היא הזדמנות ללמוד להתנהל אחרת סביב אירועי אוכל שוברי שגרה.

אחרי ההכנות לחג המשפט "מעבדות לחירות" מקבל משנה תוקף ורוצים להשתחרר. אנשים רבים מתכננים לטעום מהכל, מבלי להגזים אבל יכולים להגיע בקלות ל- 1,500 קק"ל בלי לשים לב. הפער בין האמונות והתפיסות לעובדות, יכול להיות גדול מאוד.

כחלק מתפיסת ה'מודעות לגזרה' אפשר לבחור בין הגישות הבאות:

– אוכלים רק מה שבאמת אוהבים (גם אם לא בקטגוריה הבריאותית)
– שלא מתמסכנים אם מוותרים על משהו – זה לא ויתור אלא בחירה בבריאות
– ממלאים צלחת פעם אחת, או שאוכלים רק מהעיקריות ומוותרים על התוספות הנדושות
– אוכלים פחות במהלך היום, ויותר בערב, ושוב רגוע למחרת
– אוכלים יותר, וזה גם בסדר, ואז בלי נקיפות מצפון!!!

חשוב לזכור שהפרזה אחת לא מקלקלת שום דבר וכל עוד חוזרים מהר למסלול הרגיל (בעיקר מבחינה מנטאלית), אין צורך לקזז משמעותית מבחינה קלורית.

כל מי שנמצא בתהליך שינוי הרגלים חייב לעשות שינוי כלשהו ולא "לשבור את הכלים" אחרי כל מעידה או יציאה מהשגרה. החג הוא עוד הזדמנות לבחינת השינוי הפנימי ויישום הבחירה לחיות בריא יותר, במודעות.

בטבלה הבאה מפורטים המזונות השכיחים אותם ניתן למצוא על שולחן החג כך שניתן לתכנן כדי לא לעבור את ה 1,500-2,000 קק"ל.

נ.ב – אם מדובר בארוחות מזנון (בופה) ניתן לבחור מבין מגוון המזונות הנמצאים על השולחן ולאכול לפי סדר אכילה – שתיה / מרק, ירקות, חלבונים ותוספות פחמימתיות בסוף- זה יביא לתחושת מלאות ושובע מוקדמת.

מחירון קלורי ליחידה (מה יהיה על השולחן) כמה אני מתכוונ\ת לאכול בפועל
1 ביצה 80 40 (חצי)
1 כף חרוסת 100 100
1 מצה\ לחמניה מיני 140 70 (חצי)
1 כף כבד 90 90
1 קנידלך + מרק צח 90 180 (2 יחידות)
1 גפילטע 100 220 (2 יחידות)
צלחת סלטים: חסה, כרוב, סלק. 120 120
200 ג' צלי\ רבעוף 350 350
5 כפות אורז 150 0
1 כוס יין 160 160
1 עוגיות פסח 150 0
1 פרוסה עוגה 350 350
1 כוס סלט פירות 150 75 (חצי כוס)
כמה סך הכל 2060 1750

 

לסיכום, זה לא רק קלוריות, אלא תרבות אכילה. חשוב ללמוד את השפה, לא להתעלל בגוף, לכבד אותו ולזכור יש אמצע בין וויתורים לנזק.

חג שמח

print

השארת תגובה